Pro tvořivé děti i dospělé nabídne KOMUNITNÍ CENTRUM keramickou dílnu

V nově zrekonstruovaných prostorách Centra PĚTKA si své místo našla i keramická dílna. Správcem dílny bude Armáda spásy, k dispozici však bude keramická dílna jak návštěvníkům klubu Kamarád, tak široké veřejnosti.

Na jaře se otevřou dveře keramické dílny

Při příležitosti slavnostního otevření centra PĚTKA se zprovozní i prostor, kterému bude kralovat pec pro vypalování všech kreativních výtvorů z keramické hlíny. 

Keramická dílna bude primárně sloužit návštěvníkům klubu Kamarád, nicméně bude vyhrazen i volný prostor k využití pro širokou veřejnost. Malí i velcí umělci zde dostanou za vstupní poplatek k dispozici jak materiál, tak náčiní, aby si mohli vyrobit vlastní umělecké dílo. Po tvůrčí činnosti si pak každý tvořivý výtvarník odnese svou vlastní keramiku přímo z pece domů. 

Přijďte se odreagovat do keramické dílny

Vytvořte si umělecké dílo z hlíny

Hrnčířskou profesi bychom mohli nejlépe charakterizovat příslovím „Trpělivost růže přináší.“ Při první návštěvě si vyrobíte vlastní výrobek, který však musí před samotným vypálením projít několika fázemi. Nejprve počkáte na zaschnutí vaší tvorby, které trvá několik dní, teprve potom si výtvor můžete (ale také nemusíte) nabarvit glazurou. Poslední fázi tvoří pálení v peci. A po zhruba 14 dnech od samotného vymodelování se se svým uměleckým předmětem můžete pochlubit celému světu. 

Při čekání na svůj výtvor si třeba můžete v knihovně v komunitním centru půjčit pěknou knihu, která vám zpříjemní čas čekání. Nebo se svými malými ratolestmi navštivte mateřské centrum Klokan.

Sledujte naše webové stránky Centrum Pětka nebo náš facebook, kde se včas dozvíte přesné datum slavnostního otevření komunitního centra na ulici Francouzské.